NotíciesArriba a Barcelona la segona edició del Ramon Margalef Summer Colloquia


7 Juliol 2014

Per segon any consecutiu del 7 al 18 de juliol té lloc a l'Institut de Ciències del Mar CSIC de Barcelona, l'edició del curs internacional Ramon Margalef Summer Colloquia. El curs d'enguany està inclòs dins els actes de commemoració del desè aniversari de la mort de Ramon Margalef i té per títol «What ecology can learn from natural and human-induced disturbances. A cross-system view» tractant l'ecologia de forma transversal tal i com feia qui li dóna nom, el científic Ramon Margalef.

El curs enguany compta amb 25 assistents d'una desena de nacionalitats diferents i 24 conferenciants vinguts tant de casa nostra com d'arreu del món, molts d'ells de renom internacional. Aquests col·loquis consisteixen en una sèrie de conferències teòriques pels matins combinades amb sessions de discussió, on com a novetat d'aquest any es busca més interacció entre professorat i alumnat fent que aquests darrers liderin grups de discussió de diferents temes de la seva especialitat.  A banda, a les tardes s'ofereix formació sobre els programes informàtics R i matlab, així com les seves aplicacions, ja que són programes d'ús habitual en la ciència avui en dia.

El Ramon Margalef Summer Colloquia és un curs d’estiu per investigadors joves, impulsat i dissenyat per l'Institut de Ciències del Mar (CSIC) amb el suport organitzatiu de l'Associació Catalana d'Oceanògrafes i Oceanògrafs (ACOIO), que en aquesta edició ha ampliat el número de coorganitzadors, comptant amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre de Recerca d'Aplicacions Forestals (CREAF). A més a més, ha rebut suport econòmic mitjançant beques per part de la Asociación Española de Ecología Terrestre (AEET) i el Scientific Committee on Oceanic Research (SCOR).

Per a més informació es pot consultar la web del Colloquia: http://www.acoio.org/margalef-summer-colloquia/