NotíciesConèixer les Col·leccions Biològiques de Referència de l'ICM


Foto: Alícia Duró
24 Octubre 2014

Des dels anys 80, l'ICM alberga les Col·leccions Biològiques de Referència (CBR), que custodien un patrimoni d'història natural de més de 1.800 espècies marines i més de 26.000 espècimens catalogats de peixos, crustacis i cefalòpodes, majoritàriament, procedents de tot el món, principalment de la mar Mediterrània i de l’oceà Atlàntic.

El conjunt de les seves instal·lacions estan destinades a identificar, investigar, catalogar, dipositar i conservar organismes marins recol·lectats durant les campanyes oceanogràfiques i en estudis de recerca marina. I la seva funció principal és actuar com a referents científics i generar coneixements sobre la biodiversitat marina.

Per a conèixer la seva història i funció, es pot consultar un article recentment publicat com a resultat de la participació en la XX Bienal de la Real Sociedad Española de Historia Natural realitzada a Madrid el setembre de l'any passat. "Colecciones Biológicas de Referencia (ICM-CSIC): desde la investigación hasta la difusión de la biodiversidad marina", per Duró A, Pérez F, Olivas FJ, Abelló P, Lombarte A, Villanueva R Bol R Soc Esp Hist Nat Sec Biol, 108, 2014: 73-74  ISSN: 0366-3272

Aquesta és una de les instal·lacions que es poden visitar i conèixer de més aprop durant les Jornades de Portes Obertes que l'Institut de Ciències del Mar realitzarà els propers dies 18 i 19 de novembre en el marc de la Setmana de la Ciència 2014.

Trobareu programa i instruccions per fer la reserva a la pàgina web ICMDivulga