NotíciesExperts internacionals es reuneixen a l'ICM per tractar l'enfocament ecosistèmic de la pesca en la Mediterrània i el mar Negre.


9 Abril 2014

L'Institut de Ciències del Mar acull avui i demà una Conferència Internacional de Difusió sobre l'enfocament ecosistèmic de la pesca (EAF) en la Mediterrània i Mar Negra amb l’objectiu de presentar algunes de les recerques fetes sobre EAF a la zona, per fomentar la col·laboració entre les parts interessades, els científics i els administradors pesquers per tal de millorar la sostenibilitat dels recursos pesquers.

La conferència és l'acte final del projecte europeu CREAM "Millorar la investigació en suport de l'assessorament científic de la gestió de la pesca en la Mediterrània i Mar Negra" l’objectiu del qual ha estat establir una xarxa de col·laboració eficaç entre els elements clau de la recerca i la gestió pesquera de la  Mediterrània i Mar Negra. Els participants en el projecte són instituts nacionals de recerca dels països de la Mediterrània i la mar Negra amb una llarga història i la participació activa en la investigació i l'avaluació de les pesqueries, que donen assessorament als organismes nacionals, regionals i internacionals d'ordenació pesquera. El projecte va buscar també la col·laboració activa dels organismes regionals i internacionals de gestió pesquera com a participants externs en el projecte, per tal d'identificar les mancances (en de dades, coneixements, formació, coordinació), que actualment dificulten la plena aplicació de l'enfocament ecosistèmic de la gestió de la pesca a la Mediterrània i la Mar Negra .

La Conferència està organitzada per investigadors de l'Institut de Ciències del Mar (Jordi Lleonart, Francesc Maynou, Laura Fontán i Paloma Martín) i de l'Instituto Agronòmico Mediterraneo de Zaragoza - CIHEAM , amb el suport tècnic de la  FAO. Les Actes, que inclouran el text dels discursos inaugurals i les ponències presentades en el saló d'actes, es publicaran en un nombre especial de Scientia Marina, la revista de ciència marina que edita l’ICM.

Programa conferència