NotíciesFEM CIÈNCIA, taller sobre la pesca, una col·laboració entre l’ICM i el Museu de la Pesca de Palamós


Foto: Museu de la Pesca de Palamós
18 Novembre 2014

El passat dissabte 15 de novembre, i en el marc de la Setmana de la Ciència, els científics de l’ICM van dur a terme un taller de biologia marina amb col·laboració amb el Museu de la Pesca de Palamós.

L’objectiu d’aquest taller, dirigit al públic familiar, era apropar els més petits a la ciència i  que fessin  treball de biòlegs marins durant un dia. Durant el taller es van observar les diferents espècies marines que viuen al mar, la seva distribució i diversitat, i els participants van poder fer mesures de talla i de pes, i una dissecció per conèixer els òrgans interns dels diferents organismes. Alhora, nens i pares van poder esbrinar de la  ma del científics, on i com es pesquen els animals que viuen al mar, i com hauria de ser una pesca sostenible.

Amb l’ajuda dels biòlegs, els nens i les nenes van poder tocar els animals marins i fer servir algunes de les tècniques que utilitzen els científics per conèixer millor la vida dels organismes marins. Els tallers van ser acompanyats de projeccions audiovisuals per entendre l’estreta relació que per dur a terme aquesta feina, existeix entre científics i pescadors.

A l’activitat, dinamitzada per Montserrat Demestre, Pilar Sánchez, Mercedes Masó, Alba Muntadas i Alfredo García de Vinuesa, del Departament de Recursos Marins Renovables de l’ICM, i van participar més de 80 persones.

Més fotos al Facebook del Museu de la Pesca de Palamós