NotíciesICM i UTM presents els 5 dies del Saló de l’Ensenyament 2015


Mª Isabel Lloret a l'estand del CSIC del Saló d'Ensenyament 2015
23 Març 2015

Del 18 al 22 de març 2015 va tenir lloc la 26 edició del Saló de l’Ensenyament en el recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona. L'esdeveniment es proposa cada any per donar a conèixer totes les propostes d'estudis de batxillerat, carreres universitàries, estudis superiors, complementaris, de formació professional.

L'Institut de Ciències del Mar (ICM) i la Unitat de Tecnologia Marina (UTM), van participar en el marc de l'Espai Ciència, promogut per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI), i es van allotjar en l'estand del CSIC. L'objectiu era donar a conèixer el treball que es realitza en ambdòs centres i més en detall la feina del Servei d'Instrumentació Oceanogràfica de l’ICM (SIO) i de la Unitat de Tecnologia Marina en l'àmbit de la recerca oceanogràfica per poder orientar als estudiants sobre la seva futura vocació professional.

Durant els 5 dies, Mª. Isabel Lloret i Jose Pozo (SIO-ICM) i Pablo Rodríguez, Núria Pujol i Simó Cusí (UTM) van mostrar als visitants dos exemples de tecnologia posta a punt pels serveis/unitats i utilitzada pels científics en la seva recerca:
1. un petit ROV (Remote Operated Vehicle) dotat de dues càmeres de vídeo submarines i pinces per a presa de mostres a profunditats màximes de 150 metres
2. un vehicle autònom submarí (AUV) dotat amb dues càmeres de vídeo submarines, sonar submarí (Side Scan Sonar) per a topografia submarina i perfilador dopler per utilitzar a una profunditat màxima de 200 m i amb fins a 8 hores d'autonomia.

Més informació sobre l'esdeveniment en http://www.ensenyament.com