NotíciesL’Escola Eduard Marquina visita l’ICM en el marc del Projecte MAGNET, Aliances per a l'Educació


Els alumnes del Marquina toquen un petit tauró, pescat a més de 500 metres de profunditat durant la pesca de la gamba
14 Abril 2014

L'Institut de Ciència del Mar participa des de l'any passat en el projecte MAGNET, un programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució. El centre educatiu associada a l’ICM és l'Escola Eduard Marquina, del barri del Besòs de Barcelona.

Aquesta aliança pretén desenvolupar en el centre educatiu un projecte innovador i de qualitat, atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència al seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa. Durant l'any de funcionament del projecte, els mestres vanexplorar diferents formes de treballar el mar i la ciència en classe amb la Victòria Carbó, formadora encarregada per la Fundació Jaume Bofill, i van participat també en algunes sessions de formació sobre temes específics amb els nostres científics.

Divendres passat 11 d'abril va ser el torn dels alumnes, que van visitar per primera vegada el nostre centre, per participar en diferents tallers temàtics.
Observant organismes del plàncton, aquaris amb cultius de meduses i el funcionament de les Col·leccions Biològiques de Referència, ... investigant la sorra de la platja i les característiques dels peixos i altres organismes que viuen a més de 500 metres de profunditat…alumnes, mestres i científics vam passar tots un dia la mar de divertit!

Les fotos de les activitats i més informació del projecte en la nostra web de divulgació ICMDivulga: projecte MAGNET