NotíciesL’ICM organitza, juntament amb l'Obra Social "la Caixa", la segona Gymkhana dels Mars i Oceans a Barcelona


15 Abril 2015

Els mars i oceans ocupen més de dos terços de la superfície de la Terra i tenen un paper crucial, ja que regulen el clima i fan possible la vida tal com l'entenem avui dia. Els oceans són un sistema global, interconnectat, i el seu correcte funcionament es deu al fet que totes les parts són necessàries. Els mecanismes de connexió entre les diferents regions oceàniques són els corrents marins.

Després de l'èxit de l'any passat, demà 16 d'abril més de 400 estudiants de secundària "navegaran" pels carrers de la ciutat, convertits en les 12 grans corrents marins del planeta. Es tracta de la segona edició de la Gimkhana dels Mars, durant la qual escolars d'ESO i batxillerat de 13 centres educatius de la província de Barcelona realitzaran un viatge pels corrents oceànics, caminant o "navegant" pels carrers de tots els districtes de la ciutat de Barcelona, convertits en les 12 grans corrents marins més importants del planeta.

El recorregut ho faran aprenent sobre els ecosistemes marins i convergint en Cosmocaixa on realitzaran unes activitats finals per visualitzar el funcionament global dels oceans i, per tant, del planeta.

Les proves, concebudes i dissenyades pels científics del centre inclouen tallers, experiments i jocs. Més de 80 monitors estaran distribuïts en centres de recerca, universitats, centres cívics i museus de la ciutat de Barcelona.

La Gymkhana forma part de programa El Mar a fons, una iniciativa de l’ICM i l'Obra Social "la Caixa".

Més informació al web del projecte www.elmarafons.com