NotíciesL’ICM un any més a la Festa de la Ciència i la Festa del Mar


Imatges dels esdeveniments
18 Juny 2014

El passat cap de setmana van tindre lloc dos esdeveniments anuals en els quals l’ICM participa habitualment: la Festa de la Ciència i Tecnologia, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, i la Festa del Mar, organitzada per l’Ajuntament de Badalona.

Enguany, els nostres investigadors van participar amb dos projectes de ciència ciutadana, lligats als projectes europeus Citclops  i Jellyrisk.

Durant la Festa de la Ciència (14-15 de juny al Parc de la Ciutadella de Barcelona) s’ha portat a terme un taller sobre el projecte  "MARduino: la meva boia, les nostres dades i el mar” i s’han posat a l'aigua al port de Sant Carles de la Ràpita i la platja de Fòrum de Barcelona unes boies oceanogràfiques de baix cost per mesurar la transparència de l'aigua en presència de les escoles que van participar en la seva construcció durant els tallers fets a l’ICM les setmanes anteriors (IES Deltebre, IES Alfacs i Escola de Capacitació Nàutico-Pesquera de l'Ametlla de Mar, Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallés i l'Escola Jardí de Granollers).

També es van presentar els projectes científics sobre meduses que es porten a terme a l’ICM amb una exposició-taller d’aquests animals i uns jocs pels més petits. Els tallers s’han aprofitat per donar a conèixer l’aplicació per mòbils MEDJELLY que permet conèixer en temps real la presència de meduses a les platges de Catalunya, i el projecte Observadors del Mar, mitjançant el qual es poden assenyalar albirament de meduses i altres organismes o fenòmens que poden ser d’utilitat per la recerca marina.

Finalment, també vam estar present durant el ring científic lligat a les energies netes “Són rendibles (i netes) les energies netes? Quin futur energètic ens espera?”, debat moderat pel periodista Pere Renom.

Els tallers de meduses es va repetir també a Badalona el diumenge, durant la Festa del Mar, on també van estar presents el joc de la medusa i més activitats per grans i petits.