NotíciesL'ICM acull la 17a reunió del Panell d'Observacions Oceàniques pel Clima


21 Juliol 2014

Entre els dies 21 i 23 de juliol, l'ICM acull a Barcelona la dissetena reunió del Panell d'Observacions Oceàniques pel Clima (Ocean Observations Panell for Climate, OOPC). La missió d'aquest panell internacional és desenvolupar recomanacions per a la realització de manera sostinguda d'observacions oceàniques globals que permetin conèixer l'evolució climàtica. A aquest efecte, el OOPC dóna suport a les activitats globals d'observació dels oceans, monitoritza l'evolució dels sistemes actuals i dissenya les necessitats dels futurs sistemes d'observació.

El OOPC està patrocinat pel Sistema Global d'Observació del Clima (Global Climate Observing System, GCOS), el Sistema Global d'Observació dels Oceans (Global Ocean Observing System, GOOS) i el Programa Mundial d'Investigació Climàtica (World Climate Research Programme, WCRP). GCOS, GOOS i WCRP, depenen al seu torn de la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental (Intergovernmental Oceanographic Commission, IOC) de la UNESCO, de l'Organització Meteorològica Mundial (World Meteorological Organization), del Consell Internacional per a la Ciència (International Council for Science, ICSU), i del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (United Nations Environment Programme, UNEP).

Entre els membres del OOPC que estan assistint a la reunió de Barcelona a l'ICM podem trobar científics de renom com Mark Bourassa, professor de meteorologia a la Universitat Estatal de Florida, l'oceanògraf físic Toshio Suga de la Universitat de Tohoku, o Eric Lindstrom, líder de la recerca climàtica a la NASA i president del Comitè Directiu de GOOS.

Durant la reunió s'ha programat una petita sessió per explicar i mostrar les activitats i infraestructures de recerca d'ICM als membres del panell.