NotíciesL'ICM participa a l'Ocean Sampling Day


26 Juny 2014

El dia 21 de Juny, coincidint amb el solstici d’estiu, es va celebrar el Ocean Sampling Day, una campanya de mostreig simultani a 167 estacions situades en diferents mars i oceans del mon centrada en l’estudi dels microorganismes marins.

Coincidint amb el mostreig, es va celebrar una jornada de divulgació de la recerca marina per científics del departament de Biologia Marina i Oceanografia de l’Institut de Ciències del Mar i del Centre d'Estudi Avançat de Blanes (CEAB-CSIC). Durant la jornada es va difondre les investigacions que es porten a terme a l’Observatori Microbià de la Badia de Blanes, on es prenen mostres mensualment des de fa més de 15 anys .

Al Passeig Marítim de Blanes es va instal.lar un camió-laboratori on els visitants van poder observar al microscopi les mostres de plàncton que s’acabaven de recollir durant el mostreig del matí. A més, al passeig es van realitzar tallers i jocs relacionats amb el mar, tant per grans com per a nens. La jornada va concloure al vespres, amb una sèrie de xerrades científiques com a homenatge al Dr. Ramon Margalef.

Més informació sobre l'Ocean Sampling Day.